Skip to content

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε συνακόλουθοι στα βήματα των παιδιών…
Διευκολύνοντάς τους το σήμερα, διασφαλίζουμε το αύριο!

Η Ομάδα μας

Το κέντρο ειδικών θεραπειών Steps Therapy, στο Περιστέρι, δημιουργήθηκε με αγάπη και σεβασμό στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Τα ιδρυτικά μέλη μας είναι η Βρυώνη Ηλέκτρα, ο Μικές Μάριος και ο Χουρσόγλου Σωτήρης. Ο καθένας, από τη δική του επιστημονική σκοπιά, συνέβαλε στην δημιουργία του κέντρου.

Η επιλογή των συνεργατών μας έγινε με αυστηρά επιστημονικά και δεοντολογικά κριτήρια, ώστε να μπορούμε να «αγκαλιάζουμε» και να «υποστηρίζουμε» τα παιδιά και τις οικογένειές τους στα «βήματά» τους!

Η διεπιστημονική ομάδα μας -που αποτελείται από Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους και Ειδικούς Παιδαγωγούς– βρίσκεται υπό την εποπτεία και, ως εκ τούτου, τη φροντίδα των ιδρυτικών μελών του Steps Therapy.

Steps Poioi Hmaste
Ηλέκτρα Βρυώνη

Η Ηλέκτρα Βρυώνη είναι Παιδοψυχολόγος, Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια, και εκπαιδευόμενη στη Σχεσιακή Ψυχανάλυση. Ξεκίνησε τις σπουδές της από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου απέκτησε το πτυχίο Ψυχολογίας. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Psychology of Child Development από το University of Central Lancashire στην Παιδοψυχολογία.

Εκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στις μαθησιακές δυσκολίες και εκεί ανακάλυψε τη μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και την οικογένεια. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Παιγνιοθεραπεία και μετεκπαιδεύτηκε στην «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία», στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιθυμώντας να εμβαθύνει στη θεραπεία της οικογένειας με μοναδικό στόχο την ουσιαστικότερη υποστήριξη των παιδιών, εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στο Ψυχοθεραπευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Υποστηρίζοντας τη δια βίου μάθηση και προσωπική εξέλιξη συνεχίζει την ψυχοθεραπευτική εκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Εργάζεται πάνω από δέκα χρόνια, παρέχοντας ψυχολογικές υπηρεσίες σε παιδιά και οικογένειες σε ιδιωτικά πλαίσια. Το Steps Therapy είναι ένα προσωπικό όνειρο που πραγματοποιήθηκε, ένας χώρος ειδικών θεραπειών όπου βασική αρχή λειτουργίας αποτελεί ο σεβασμός στο παιδί και την οικογένειά του.

Σωτήρης Χουρσόγλου

Ο Σωτήρης Χουρσόγλου είναι πρόεδρος του ΔΣ και οικονομικός διευθυντής του Steps Therapy. Είναι ιατρός, χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος. Από το 2013 διατηρεί δυο ιδιωτικά ιατρεία, στο Περιστέρι Αττικής και στο νησί της Κύθνου.

Στο πλαίσιο του επιστημονικού ενδιαφέροντός του για τις γυναίκες και τις μητέρες, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κυοφορίας αλλά και σε όλο το ταξίδι της μητρότητας, θέλησε να εμπλακεί στο χώρο των ειδικών θεραπειών με τη συμμετοχή του στο κέντρο Steps. Μία κίνηση για συνεχόμενη υποστήριξη στις μητέρες, διατηρώντας ένα συνεχές από τη σκέψη της μητρότητας, την υλοποίηση και το γονικό ρόλο!

Steps Poioi Hmaste
Steps Poioi Hmaste
Μάριος Μικές

Ο Μάριος Μικές είναι επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου ειδικών θεραπειών Steps Therapy, στο Περιστέρι. Το 2003 αποφοίτησε από το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και το ίδιο έτος πραγματοποίησε εθελοντική πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο Karolinska της Στοκχόλμης.

Λίγα χρόνια αργότερα αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές πάνω στην Κλινική Ψυχολογία και την Παιδοψυχολογία και εξειδικεύθηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων, καθώς και στη Διαλεκτική – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Επιπλέον, είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, όπως επίσης και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.

Μερικές από τις περιπτώσεις με τις οποίες ασχολείται: Κρίσεις πανικού, Άγχος, Πεσμένη διάθεση, Κατάθλιψη, Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, Διαταραχές διάθεσης και συναισθήματος, Αγχώδεις διαταραχές γενικότερα, Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, Απώλεια – Πένθος – Αποχωρισμός, Συμβουλευτική ζεύγους, Συμβουλευτική γονέων και παιδιών, Διαζύγιο.

Οι ηλικιακές ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται θεραπευτικά είναι τόσο ενήλικες, όσο και έφηβοι και παιδιά. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του σε ερευνητικό επίπεδο αφορούν στις συναισθηματικές και αγχώδεις διαταραχές, στις διαταραχές προσωπικότητας, στην Εν-Συνειδητότητα-Αυτεπίγνωση (Mindfulness), στο Stress και στη μείωσή του, καθώς επίσης και στο Φάσμα του Αυτισμού και πιο συγκεκριμένα στο σύνδρομο Asperger (Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμός).

Οι ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν εργασίες πάνω στο Άγχος και το Stress Reduction, το Mindfulness και την εφαρμογή του σε Ψυχοθεραπευτικό και Ψυχοεκπαιδευτικό πλαίσιο, όπως επιπλέον τις μορφές συναισθηματικού δεσμού του ατόμου με τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη συναισθηματική ρύθμιση, την προσκόλληση και τα γονεϊκά πρότυπα σε σχέση με την εμφάνιση στερεοτυπικών συμπεριφορών σε άτομα που ανήκουν στο Αυτιστικό Φάσμα. Τέλος, το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά σε μια ακόμη μεγάλη ποικιλία θεμάτων σχετικών με τη ψυχική υγεία.

Διεπιστημονική Ομάδα του Steps Therapy

Steps Poioi Hmaste

Χριστίνα Γαλάνη

Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός
Steps Poioi Hmaste

Ισιδώρα Αναματερού

Ψυχολόγος
Steps Poioi Hmaste

Μαρία Χριστοδούλου

Λογοθεραπεύτρια

Μαρία Αχλαδιανάκη, Λογοθεραπεύτρια

Ελένη Καρπούζου, Λογοθεραπεύτρια

Ελένη Καρακουλάκη, Λογοθεραπευτρια

Τάνια Μαντζακλή , Λογοθεραπευτρια

Γεωργία Σολάκη, Λογοθεραπεύτρια

Δέσποινα Αναστασίου, Εργοθεραπεύτρια

Κωνσταντινος Λιακόπουλος, Εργοθεραπευτής

Ελένη Μανουσάκη , Εργοθεραπευτρια

Ισιδώρα Αναματερού, Ψυχολόγος

Όλγα Κίσσα, Ψυχολόγος

Πέννυ Κοτινα, Ψυχολόγος

Δανάη Παπαδοπούλου Λιασή, Ψυχολόγος

Μήνυμα Προέδρου

Έχοντας τη χαρά να είμαι αυτός που επιβεβαιώνει σε ένα ζευγάρι την ύπαρξη μιας εγκυμοσύνης, γνωρίζω από την πρώτη κιόλας στιγμή την αγωνία που βιώνουν οι μελλοντικοί γονείς για την έκβασή της.

Με τα χρόνια, τα μωρά που βοηθάω να έρθουν στον κόσμο πάνε πια σχολείο ή βρίσκονται στο στάδιο της προσχολικής ηλικίας. Όντας και εγώ γονιός, συνειδητοποίησα πως η αγωνία δε σταματά ποτέ!

Αποφάσισα, λοιπόν, πλαισιωμένος από δύο εξαιρετικούς και άρτια επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες, την Ηλέκτρα Βρυώνη και τον Μάριο Μικέ, την ίδρυση του Steps Therapy, στο Περιστέρι, για να είμαστε συνακόλουθοι στα βήματα που μπορούν όλα τα παιδιά να κάνουν μόνα τους!
Steps Poioi Hmaste
Σωτήρης Χουρσόγλου
Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Η ανάπτυξη ενός παιδιού είναι υπόθεση όλων μας!

Απευθυνθείτε στο κέντρο μας για το θεραπευτικό πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες κάθε παιδιού…